Svet

TERORISTIČKI NAPAD U KABULU: Ubijeni svi napadači, Islamska država preuzela odgovornost (FOTO)

Četiri napadača su ubijena, a među policajcima i civilima nema žrtavaObjavljeno: 31.07.2017. 11:09h
Foto: Teroristički napad u Kabulu; Autor: AP
Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Kabulu u kome se bombaš samoubica razneo ispred zgrade iračke ambasade u prestonici Avganistana Kabulu, prenosi AFP, pozivajući se na glasilo IS, agenciju Amak.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Najmanje četiri eksplozije potresle su Kabul, a potom je usledila i pucnjava, koja je trajala čestiri sata, preneo je AFP, koji navodi i da su civili iz tog područja evakuisani.

Teroristički napad u Kabulu; Autor: Reuters

Napad Islamske države na Ambasadu Iraka u Kabulu završen je pošto su ubijeni svi napadači, ali nema jasnih informacija o drugim žrtavama.

Napad je počeo kada je bombaš-samoubica aktivirao eksploziv ispred kapije ambasade, posle čega su tri naoružana napadača upala u zgradu. U razmeni vatre, koja je trajala četiri sata, ubijena su ostala trojica napadača, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Portparol ministarstva rekao je da je samo jedan policajac ranjen i da nema žrtava među snagama bezbednosti niti civilima. Prema njegovim rečima, svi zaposleni u ambasadi su na bezbednom, ali je zgrada znatno oštećena.

Teroristički napad u Kabulu; Autor: Reuters

Očevici navode da su na putu ispred ambasade ubrzo posle početka napada videli tela najmanje dva policajca.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad, tvrdeći da je ubijeno sedam čuvara, ali njihovi podaci o broj žrtava su često preuveličani.

Ambasada Iraka je smeštena u maloj ulici u četvrti punoj prodavnica i preduzeća, izvan dobro obezbeđene takozvane "zelene zone" u kojoj se nalazi većina stranih diplomatskih predstavništva.


(Agencije)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SvetNAJŠEROVANIJE