Svet

BIL GEJTS IZGUBIO PRIMAT: Ovo je sada najbogatiji čovek na planeti (FOTO)

Novi najbogatiji čovek na svetu težak je "tričavih" 91,4 milijarde dolara, što je za 1,4 milijardu više od imovine suosnivača MicrosoftaObjavljeno: 28.07.2017. 13:17h
Foto: Džef Bezos; Autor: Reuters
Osnivač Amazona Džef Bezos preuzeo je od Bila Gejtsa titulu najbogatijeg čoveka na svetu s imovinom vrednom 91,4 milijarde dolara, prenose agencije.

Bezosove deonice porasle su u četvrtak 2,5 posto, pa je njegovo bogatstvo sada 1,4 milijardu veće od imovine suosnivača Microsofta.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Bezos (53) poseduje 17 posto deonica Amazona, osnovanog 1994. godine, čija je ukupna vrednost porasla na više od 500 milijardi dolara.
 
Nakon što je osnovao tu platformu za internetsku prodaju, Bezos se koncentrisao na posao sa svemirskom raketom Blue Origin i američki list Washington Post koji je 2013. godine kupio za vlastitih 250 miliona dolara.

Ranije ove godine platio je 23 miliona za stari muzej tekstila u Vašingtonu i pretvorio ga u porodični dom u četvrti gde će mu komšije biti porodica Obama i Ivanka Trump i Džered Kušner.

Porodica Bezos još poseduje nekretnine u Sijetlu i na Beverli Hilsu.

Džef Bezos; Autor: AP

Rast deonica tehnološkog sektora doveo je do povećanja bogatstva poduzetnika poput Bezosa i osnivača Facebooka Marka Cukerberga (33) koji je sada „težak“ 72,6 milijarde dolara, objavio je Forbs.
 
(AJB)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SvetNAJŠEROVANIJE