Svet

​NEMAČKA OSUDILA SANKCIJE RUSIJI: Moguć trgovinski rat između SAD i Evropske unije

"Postoji i mogućnost uvođenja kontrasankcija jer to predviđa Svetska trgovinska organizacija", rekla je nemačka ministarka za ekonomiju i energetikuObjavljeno: 28.07.2017. 13:08h
Foto: Volfgang Šojble i Angela Merkel; Autor: Reuters
Nemačka ministarka za ekonomiju i energetiku Brigite Cipries upozorila je na rizik od izbijanja trgovinskog rata između Evropske unije i SAD zbog novih američkih sankcija Rusiji, što bi, kako je ocenila, bilo veoma loše.

"Postoji i mogućnost uvođenja kontrasankcija jer to predviđa Svetska trgovinska organizacija", rekla je Cipries za nemači TV kanal ARD.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Nove američke sankcije protiv Rusije bi, kako kaže, mogle naštetiti nemačkim kompanijama i ugroziti odnose Berlina sa Vašingtonom.
 
Asocijacija nemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK) je saopštila da sankcije mogu imati negativan uticaj na energetsku bezbednost Evrope i da mogu naškoditi nemačkoj ekonomiji.

Iz tog razloga je predsednik DIHK Volker Trejer apelovao na Evropsku komisiju da od Vašingtona zatraži pojašenjenja i da spreči da nove američke sankcije pogode i kompanije u drugim zemljama.
 
(Agencije)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SvetNAJŠEROVANIJE