Svet

SLAVLJE U BELOJ KUĆI: Kongres SAD odobrio novac za izgradnju zida na granici s Meksikom

Kongres je usvojio zakon kojim se osigurava novac za izgradnju zida koji je predsednik SAD Donald Tramp obećavao tokom predizborne kampanjeObjavljeno: 28.07.2017. 11:15h
Foto: Donald Tramp; Autor: Fonet / AP
Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je u odvajanje 68 milijardi dolara za razvoj vojne moći SAD, kao i izgradnju zida na granici s Meksikom, koji bi mogao ukupno da košta blizu 21 milijardu dolara.

Kongres je usvojio zakon kojim se osigurava novac za izgradnju zida koji je predsednik SAD Donald Tramp obećavao tokom predizborne kampanje.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Predstavnički dom Kongresa SAD odobrio je vojni budžet za sledeću godinu, a u njemu se, zahvaljujući "zakonodavnom manevru" republikanaca, našlo i 1,6 milijardi dolara za kontroverzni zid na granici s Meksikom.
 
Pet republikanskih zastupnika usprotivilo se izgradnji zida, dok je tu meru podržalo petero demokrata.

Demokrate su u raspravi isticali da je novac za zid "otrovna pilula" i pokušaće u Senatu da sruše predviđeno izdvajanje novca za izgradnju zida.

Američki vojni budžet za sledeću godinu iznosiće 658 milijardi dolara, što je 68 milijardi više u odnosu na prethodni budžet.

Povećavaju se izdvajanja za novo naoružanje, naročito protivraketnu odbranu, a predviđena je i povišica vojnicima od 2,4 odsto.
 
(Agencije)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SvetNAJŠEROVANIJE