Svet

MAKRON "SA ILI BEZ EVROPE": Francuska u Libiji otvara centar za buduće azilante

Makron je rekao da druge evropske zemlje nisu do sada pokazale interesovanje za to ali će to Francuska učiniti "sa ili bez Evrope"Objavljeno: 27.07.2017. 16:48h
Foto: Emanuel Makron; Autor: EPA
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da će Francuska ovog leta u Libiji otvoriti centre za razmatranje zahteva za azil.

"Naša ideja je da otvorimo centre za razmatranje zahteva za azil. To će Francuska učiniti ovog leta, sa ili bez Evrope", rekao je Makron tokom posete jednom izbegličkom centru u centralnoj Francuskoj.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Francuski predsednik je rekao da će poslati pripadnike francuskog ureda za zaštitu izbeglica i apatrida u italijanske centre kao i u Libiju.
 
Makron je rekao da druge evropske zemlje nisu do sada pokazale interesovanje za to ali će to Francuska učiniti "sa ili bez Evrope".

Jelsijejska palata saopštila je danas da je neophodno razmotriti zahteve za azil pre dolaska migranata u Evropi, jer je njihov put često opasan posebno ako se opredele za plovidbu Mediteranom.

Makron je rekao da se u libijskim izbegličkim kampovima nalazi između 800.000 i milion ljudi i dodao da je pored pomoći izbeglicama cilj stabilizovati situaciju u Libiji.
 
(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SvetNAJŠEROVANIJE