Svet

MADURO TRAŽI OBJAŠNJENJE: Koja je uloga SAD, Meksika i Kolumbije u zaveri CIA protiv mene

Maduro je optužio direktora CIA Majka Pompea da zna da Vašington "sarađuje sa meksičkom i kolumbijskom vladom u cilju promene vlasti u Venecueli"Objavljeno: 25.07.2017. 10:15h
Foto: Nikolas Maduro; Autor: Reuters
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro zatražio je od vlada SAD, Meksika i Kolumbije objašnjenje o njihovoj navodnoj ulozi u zaveri CIA protiv njega.

"Tražim od predsednika (SAD Donalda) Trampa da razjasni uvredljive i intervencionističke reči direktora CIA koji sebe smatra svetskom vlašću", rekao je Maduro juče na vojnoj ceremoniji.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

On je optužio direktora CIA Majka Pompea da zna da Vašington "sarađuje sa meksičkom i kolumbijskom vladom u cilju promene vlasti u Venecueli".
 
Venecuelanski ministar spoljnih poslova Samuel Monkada je na Tviteru objavio Pompeove izjave date u oviru bezbednosnog foruma održanog u SAD 20. jula.

Po tvrdnji Monkade, Pompeo je rekao da je "bio u Bogoti i Meksiku i pokrenuo tu temu (političku tranziciju u Venecueli) da bi im pomogao da razumeju kako mogu da doprinesu boljim rezultatima u tom delu sveta".

Protesti protiv Nikolasa Madura (Venecuela); Autor: Reuters

Maduro je zatražio od Meksika i Kolumbije da se izjasne o Pompeovim izjavama i da "uvedu političke i diplomatske sankcije ravne veličini uvrede".

I Meksiko i Kolumbija su odbacili navode o mešanju u unutrašnja pitanja Venecuele.

Majk Pompeo; Autor: Reuters

Demonstracije protiv Madurove vladavine traju već više od tri meseca, izazvane skupoćom i nestašicama hrane i druge robe.
 
(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SvetNAJŠEROVANIJE