Svet

​SAMO ŽELIM DA IDEM KUĆI: 16-godišnja Nemica koja se priključila Islamskoj državi traži izručenje

Tinejdžerka je izjavila kako žali zbog odluke da se priključi Islamskoj državi, kao i da želi da bude izručena u Nemačku gde će sarađivati s vlastimaObjavljeno: 24.07.2017. 15:48h
Foto: Linda V, šesnaestogodišnja Nemica koja se pridružila Islamskoj državi, nakon hapšenja od strane iračkih bezbednosnih snaga; Izvor: Printscreen
Nemačka tinejdžerka koja se pridružila Islamskoj državi, nalazi se u pritvoru u Iraku. Nakon hapšenja, ona je izjavila da se kaje što se pridružila terorističkoj organizaciji i da samo želi da se vrati kući i da vidi poroducu.

Nakon što je Špigl prvi objavio da je 16-godišnja devojčica uhvaćena, viši javni tužilac za Drezden Lorenc Has potvrdio je da je "Linda V. locirana i identifikovana u Iraku", kao i da ima podršku konzulata, ali nije mogao da otrkije dalje detalje.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Nemačke televizijski emiteri NDR i WDR kao i novine "Sueddeutsche Zeitung" intervjuisali su Lindu u bolnici u Bagdadu.
 
"Samo želim da odem odavde. Želim da odem od rata, od oružja, od buke. Želim da odem kući i budem s mojom porodicom", rekla je.

Mediji su preneli kako im je tinejdžerka rekla da se kaje što se priključila ID i da želi da bude izručena u Nemačku gde će sarađivati s vlastima.

Devojčica je, prema navodima medija, imala ranu od metka na levoj butini i još jednu povredu na desnom kolenu, za koju je rekla da je nastala prilikom napada helikoptera.

(Newsweek.rs)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SvetNAJŠEROVANIJE