Srbija

​NUNS i NDNV: Javni tužilac da sasluša Aleksandra Vučića

Predsednik Srbije je i ovog puta iznosio neistine, zloupotrebljavao režimske medije i svoju funkciju kako bi napadao one koje proglašava političkim protivnicima i da bi dodatno ugrozio medijske slobode u SrbijiObjavljeno: 25.07.2017. 13:02h
Foto: Aleksandar Vučić; Autor: Nebojša Mandić
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da je nadležno tužilaštvo dužno da, po službenoj dužnosti, sasluša predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, jer je on u jučerašnjem gostovanju na TV Pink izneo saznanja o krivičnom delu koji se goni po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo je dužno da od njega zatraži dodatne informacije o krivičnom delu iz člana 343, Izazivanje panike i nereda, kao i drugim krivičnim delima za koje postoji sumnja da su izvršeni, pošto je istakao da su pojedina „medijska udruženja“ dobijala novac da bi vodili kampanju povodom nelegalnog rušenja u Savamali.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Osim javnom tužilaštvu, Vučić je dužan da i javnosti saopšti ko je, od koga, u koje vreme i u kojem iznosu dobijao sredstva i da preuzme odgovornost za to što je izgovorio.
 
Plašimo se, međutim, da Vučić i ovog puta iznosi neistine, da ponovo zloupotrebljava režimske medije i svoju funkciju da bi napadao i difamirao one koje proglašava političkim protivnicima i da bi dodatno ugrožavao medijske slobode u Srbiji.

Ukoliko je govorio neistinu, Vučić je izvršio krivično delo.


(Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine)
   

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SrbijaNAJŠEROVANIJE