Srbija

SINDIKAT PRIHVATIO PONUDU: Rukovodstvo Fijata obećalo štrajkačima povećanje plata

Kompanija je radnicima u Kragujevcu ponudila povećanje zarade od 9 odsto i to od avgusta tri odsto, a od februara 2018. godine 6 odstoObjavljeno: 24.07.2017. 11:23h
Foto: Protest radnika Fijat Krajsler; Autor: Fonet
Skupština Samostalnog sindikata zaposlenih u kragujevačkom Fijatu prihvatila je zvaničnu ponudu rukovodstva kompanije na zahteve štrajkača, koji su bili u generalnom štrajku od 27. juna do 18. jula.

U Štrajkačkom odboru je potvrđeno agenciji Beta da je od jutros počelo informisanje radnika prve smene o toku pregovora i Fijatovoj ponudi, kroz direktne razgovore sa sindikalcima i obaveštenja na oglasnim tablama.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Najavljeno je da će i druga smena biti informisana, posle čega će Štrajkački odbor krenuti za Beograd na nastavak pregovora sa Fijatom u Vladi Srbije.
 
Kompanija je radnicima u Kragujevcu ponudila povećanje zarade od 9 odsto i to od avgusta tri odsto, a od februara 2018. godine 6 odsto.

Fijat je ponudio i plaćanje u duplom iznosu prevoza kada radnici rade van standarnog radnog vremena, kao i isplatu u avgustu polovine bonusa efikasnosti za 2016. godinu.

U ponudi je bilo i formiranje komisije u kojoj će biti predstavnici kompanije i radnika za utvrđivanje na kojim to radnim mestima ima preopterećenih radnika.
 
(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SrbijaNAJŠEROVANIJE