Srbija

UNS I NUNS PROTESTUJU: Vlast ne želi predstavnike slobodnih medija u Agenciji za borbu protiv korupcije!

"Ovaj postupak poslanika vladajuće koalicije pokazuje da vlast ne želi da u odboru Agencije za borbu protiv korupcije sedi predstavnik novinarskih udruženja koja nisu pod kontrolom", navodi se u saopštenjuObjavljeno: 21.07.2017. 10:43h
Foto: Živojin Rakočević; Izvor: Youtube Printscreen / Радио Грачаница
Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestovali su danas zbog toga što njihov kandidat za člana odbora Agencije za borbu protiv korupcije Živojin Rakočević nije izabran u Skupštini Srbije.

"Ovaj postupak poslanika vladajuće koalicije pokazuje da vlast ne želi da u odboru Agencije za borbu protiv korupcije sedi predstavnik novinarskih udruženja koja nisu pod kontrolom. Postavlja se pitanje šta to vlast želi da sakrije u Agenciji za borbu protiv korupcije", navodi se u saopštenju.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Ta dva novinarska udruženja podsetila su da su Rakočevića kao kandidata predložili još u avgustu 2015. godine, a zatim i u avgustu prošle godine. Rakočević je prvi put predložen nakon što je duže vreme bilo upražnjeno mesto člana odbora koji se bira na predlog novinarskih udruženja.
 
Dodaje se da je reč o novinaru i književniku koji živi i radi u Gračanici, koji je diplomirao je na Katedri za srpsku književnost i jezik Filološkog fakulteta u Prištini, a magistrirao na Univerzitetu u Beogradu.

Bio je osnivač i urednik KiM Radija, Glasa juga, potpredsednik Udruženja novinara Srbije i član saveta Republičke radiodifuzne agencije.

Danas je direktor Doma kuture u Gračanici, a već deset godina dopisnik Politike sa Kosova i Metohije. Autor je više knjiga i monografija i dobitnik je nekoliko književnih i novinarskih nagrada, a svoje radove objavljuje u uglednim domaćim i stranim časopisima.
 
(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SrbijaNAJŠEROVANIJE