Srbija

RUKOVODSTVO FIJATA: Spremni smo na formiranje komisije za analizu procesa rada

U nastavku pregovora koje predvodi premijerka Ana Brnabić, rukovodstvo FAC-a je izrazilo spremnost da u radu te komisije učestvuje i predstavnik štrajkačkog odbora kragujevačke fabrike, saopštila je Vlada SrbijeObjavljeno: 19.07.2017. 20:44h
Foto: Generalni direktor automobilske kompanije Fijat Krajsler Serđo Markione; Autor: Profimedia
Predstavnici kompanije Fijat Krajsler automobili (FAC) Srbija izrazili su tokom današnjih pregovora u Vladi Srbije spremnost da se formira posebna Komisija koja bi analizirala sve procese rada u toj fabrici radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

U nastavku pregovora koje predvodi premijerka Ana Brnabić, rukovodstvo FAC-a je izrazilo spremnost da u radu te komisije učestvuje i predstavnik štrajkačkog odbora kragujevačke fabrike, saopštila je Vlada Srbije.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Predstavnici FAC-a naveli su i da će razmotriti opcije za obezbedjivanje nadoknade za radnike koji ostaju prekovremeno u toku noći.
 
Govoreći o mogućnostima za povećanje plate i isplate bonusa efikasnosti, premijerka Ana Brnabić ocenila je da su radnici FAC-a vredni i lojalni ljudi, kao i da je ovo prvi put kako su stupili u štrajk od kako kompanija posluje u Srbiji.

Ona je apelovala na obe strane da se u narednim danima razgovara o svim mogućim opcijama koje bi bile na zadovoljstvo svih.

Pored premijerke, današnjim pregovorima rukovodstva i štrajkačkog odbora kompanije Fijat Krajsler automobili prisustvovali su i ministri privrede i rada, Goran Knežević i Zoran Djordjević, a dogovoreno je da se o svim zahtevima radnika Fijata detaljnije razgovara u narednim danima.
 
(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SrbijaNAJŠEROVANIJE