Srbija

UDRUŽENJE NOVINARA SRBIJE: Poreska uprava odbija da saopšti koliki je navodni dug Adrija Medija Grupe

Poreska uprava je u petak, 7. jula bez ikakvih zakonskih osnova blokirala račun AMG, ali nije navela koliki je njen navodni poreski dugObjavljeno: 10.07.2017. 16:50h
Foto: Poreska uprava Republike Srbije; Autor: Dado Đilas
Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da mu Poreska uprava nije odgovorila na pitanje koji su razlozi za blokadu računa izdavača dnevnog lista Kurir, odnosno Adria medija grupe, pozivajući se na tajnost podataka.

"Shodno članu 7. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, svaki dokument, informacija, podatak ili druga činjenica o poreskom obvezniku do kojih se došlo u poreskom, prekršajnom, predistražnom ili sudskom postupku, smatraju se i čuvaju kao tajni podatak", navedeno je u odgovoru Poreske uprave.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

UNS je podsetilo da je Poreska uprava u petak, 7. jula, blokirala račun Adria medija grupe, ali nije navela koliki je njen poreski dug.
 
Na sajtu Narodne banke Srbije piše da je Adria media grupa "dužnik koji ne može da raspolaže sredstvima na računima kod banaka" i da od 7. jula važi zabrana prenosa.

UNS je navelo da postoje problemi velikih poreskih dugovanja i u drugim medijskim kompanijama i da list Kurir i njegov izdavač nisu jedini poreski dužnici, te je baš zato potrebno da Poreska uprava hitno objasni svoje postupke prema toj medijskoj kući.
 
(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SrbijaNAJŠEROVANIJE