Srbija

NIJE MU SE DALO Vulin: Hteo sam u uniformu, ali sam imao dioptriju

Vulin je ponovio da nikada ne bi izbegao nijednu obavezu koju otadžbina traži od njegaObjavljeno: 10.07.2017. 16:03h
Foto: Aleksandar Vulin; Autor: Fonet
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Valjevu da je jedno od najvećih razočaranja, kao mlad čovek, doživeo kada se suočio s činjenicom da ga je komisija, zbog zdravstvenih razloga, proglasila nesposobnim za služenje vojnog roka.

“Za mladog čoveka je teško kad shvati da nešto ne može, a u godinama je kad misli da može sve, imao sam dioptriju više od 7, na jednom oku dva cilindra, a na drugom jedan”, rekao je miistar Vulin i dodao da mu je vid danas znatno slabiji.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

“Stalo mi je šta vi mislite o meni, o Vojsci i državi, jer ja nisam služio Vojsku i beskrajno vam zavidim na tome što vi služite. Ništa u životu nisam više želeo nego da služim državi kao vi, u uniformi s oružjem i žao mi je što nisam, ali to ne znači da svoju državu ne volim”, rekao je ministar Vulin u razgovoru s vojnicima na dobrovoljnom služenju roka u valjevskoj kasarni ”Vojvoda Živojin Mišić“.
 
On je ponovio da nikada ne bi izbegao nijednu obavezu koju otadžbina traži od njega.

Vulin je posetio Drugi centar za obuku Vojske Srbije u valjevskoj kasarni, gde je u toku završna faza osnovne obuke junske generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka. 

On je rekao vojnicima da mu je veoma stalo do njih, a da za roditelja nema većeg poverenja nego nekom poveriti dete i da roditelji koji svoju decu pošalju u Vojsku Srbije, pokazuju koliko im je stalo do države ali i koliko u nju imaju poverenja, jer znaju da će brinuti o njihovoj deci.
 
(N1)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SrbijaNAJŠEROVANIJE