Srbija

Ko je Zoran Đorđević: Kandidat za novog ministra odbrane

Zoran Đorđević je član GO SNS i Ekonomskog saveta te stranke, a u Ministarstvu odbrane je na funkciji državnog sekretara od avgusta 2012. godine, kada je ministar odbrane bio aktuelni premijer Aleksandar VučićObjavljeno: 02.03.2016. 11:14h
Foto: Beta, Zoran Đorđević
"Čovek vojske", Zoran Đorđević, završio je Školu nacionalne odbrane - Visoke studije bezbednosti i odbrane, a trenutno privodi kraju doktorske studije, sa disertacijom iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.
Član je GO SNS i Ekonomskog saveta te stranke, a u Ministarstvu odbrane je na funkciji državnog sekretara od avgusta 2012. godine, kada je ministar odbrane bio aktuelni premijer Aleksandar Vučić. Master je ekonomskih nauka u oblasti međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka - Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju u Beogradu.

Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama (Comtrade, Kabel-X...). Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju, o kojima je objavio više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanja, član je udruženja Mensa Srbija. Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata, dobitnik je, između ostalih i nagrade "Mihailo Petrović-Alas" iz oblasti matematike. Član je udruženja Mensa Srbija. Rođen je u Beogradu 1970. godine, oženjen je i otac dvoje dece, govori engleski i ruski jezik.

(Tanjug)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike SrbijaNAJŠEROVANIJE