Region

PRVA POSETA REGIONU: Majk Pens u Crnoj Gori

Tokom dvodnevne posete Majk Pens će se sastati sa predsednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom MarkovićemObjavljeno: 01.08.2017. 10:08h
Foto: Majk Pens; Autor: Fonet
Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens doputovaće u zvaničnu, dvodnevnu posetu Crnoj Gori na poziv predsednika Vlade Crne Gore Duška Markovića, najavljeno je iz vlade.

Pens će se, po dolasku u Crnu Goru sastati sa predsednikom države Filipom Vujanovićem, a zvanični razgovori Markovića i potpredsednika Pensa održaće se u sredu, 2. avgusta pre podne.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Poseta potpredsednika SAD još jedna je potvrda odličnih političkih odnosa Crne Gore i SAD i strateškog partnerstva dveju zemalja, dodaju u vladi.
 
Marković je pozvao Pensa u zvaničnu posetu prilikom službenih razgovora vođenih 5. juna 2017. u Beloj kući.

Pens je najviši američki zvaničnik koji će posetiti Crnu Goru u više od stotinu godina od kada su dve države uspostavile diplomatske odnose. Ujedno, to će biti i prva Pensova poseta regionu.

Potpredsednik SAD učestvovaće u radu Samita Jadranske povelje koji se održava u sredu u Podgorici gde će se sastati i sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.
(Agencije)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike RegionNAJŠEROVANIJE