Region

​HRVATSKA POD OPSADOM TAKSISTA: Širom zemlje masovni protesti protiv Ubera (FOTO)

Na prilazu aerodromima u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu zbog protesta taksista delimično je onemogućen saobraćajObjavljeno: 28.07.2017. 14:24h
Foto: Protest taksista protiv Ubera u Hrvatskoj; Autor: EPA
Taksisti u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu danas su ponovno organizovali protest protiv poslovanja firme za prevoz na poziv "Uber" u Hrvatskoj, tražeći da se ukine Uberova aplikacija za mobilne telefone, koja je po njima ilegalna, piše N1.

Na prilazu aerodromima u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu zbog protesta taksista delimično je onemogućen saobraćaj.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Predsednik dubrovačkog udruženja taksista Božo Miletić izjavio je da se sam, bez ikakve organizacije, "zaustavio na ulici dok su ga ostali taksisti sledili".
 
"Ovo nije organizovani protest, ovo je lični protest, zaustavio sam se zbog dve godine nereagovanja i nepoštovanja zakona. Spontano su se pridružili i drugi vozači. Spreman sam da platim kaznu zbog zaustavljanja", rekao je Miletić naglašavajući kako je to jedini način da izrazi nezadovoljstvo.

Miletić kaže da se u Dubrovniku zaustavilo oko 200 automobila.

Protest taksista protiv Ubera u Hrvatskoj; Autor: Beta

"Mi ne tražimo da se zakon menja, nego da se poštuje. Tražimo da pružaoci usluga imaju bar minimalne tehničke uslove, kvalifikacije vozača i slično, kao i taksisti", dodao je on.

Nekoliko stotina taksista protestuje i ispred splitskog aerodroma, kao i aerodroma u Zagrebu.

Protest taksista protiv Ubera u Hrvatskoj; Autor: Beta

Ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković osudio je protest i pozvao taksiste da odmah deblokiraju saobraćajnice.

"Osuđujem ovakav protest i blokiranje saobraćajnica usred sezone. Ne mogu podržati da se na ovakav način izražava nezadovoljstvo, pozivam one koje su organizovali protest da se raziđu", kazao je Butković.
 
(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike RegionNAJŠEROVANIJE