Region

"POVRAĆAJU, URINIRAJU, HODAJU GOLI I NE ZNAJU ZA SEBE: Hrvati uveli drakonske kazne za turiste, a ova je ubedljivo najbizarnija!

Kao što je to ranije i najavio, hvarski gradonačelnik Rikardo Novak objavio je rat razularenim turistima i golotinji na ulicama svog grada.Objavljeno: 10.07.2017. 12:31h
Foto: Hvar; Autor: Profimedia
Na ulazu u Hvar ovoga vikenda je osvanula tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja.

Gradonačelnik Hvara Rikardo Novak nedavno je prozvao britanske turiste zbog pijančenja i golotinje.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

"Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom ćošku, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe", kazao je Novak u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.
 
Kako je rekao gradočanelnik Hvara, "sve ima svoje granice".

"Ugostitelji ne bi trebali da primaju gole goste u svoje objekte i treba da prestanu da im toče alkohol ako vide da su previše popili".

Hvar; Autor: Pixabay

Novak je rekao da Hvar ne želi da bude isključivo "parti destinacija".

"Mladi turisti su dobrodošli, ali moraće da znaju kako se ponaša ovde. Zarada po svaku cenu nije turizam kakav želimo na ostrvu", rekao je Novak.

Kazna za šetanje gradom u kupaćem kostimu (žene) ili bez majice (muškarci), biće kažnjiva sa 600 evra, (mnogi su na društvenim mrežama ovu meru označili kao "najbizarniju") dok će onaj ko tetura ulicom s flašom u ruci i pijan leži na ulici do 700 evra.
 
(Klix.ba)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike RegionNAJŠEROVANIJE