Region

DODIK PRETI: Srbi nemaju šta da traže U BiH ako...

Dodik je najavio "politički haos" u BiH i još jednom istakao da Srbi "nemaju šta da traže" u zajedničkoj državiObjavljeno: 05.07.2017. 15:13h
Foto: Milorad Dodik; Autor: Vladimir Milovanović
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi u BiH mogao nastati "pravi politički haos" ako Ustavni sud BiH ne donese odluku o ukidanju državnih praznika 1. marta i 25. novembra u Federaciji BiH.

Dodik je rekao da se radi o istim stvarima koje je su donete u odluci Ustavnog suda BiH o ukidanju 9. januara kao Dana RS, dodavši da je u odluci Ustavnog suda BiH navedeno da obeležavanje 9. januara "ugrožava neke druge".

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

"Sasvim sigurno se zna da 1. mart nije dan koji Srbi obeležavaju, pa su prema tome i oni ugroženi", kazao je predsednik RS novinarima u Banjaluci.
 
Po njegovim rečima, ako Ustavni sud BiH potvrdi 1. mart kao državni praznik, "onda Srbi više nemaju šta da traže u BiH" i to bi pokazalao da ta zemlja "nema smisla".

Vladajuća koalicija u RS podnela je apelaciju Ustavnom sudu BiH da se 1. mart i 25. novembar ukinu kao državni praznici u Federaciji BiH.

Ustavni sud BiH razmatraće sutra u Sarajevu zahteve poslanika Narodne skupštine Republike Srpske za ocenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Republike BiH, kao i ustavnosti odredbe Zakona o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike BiH.
 
(Beta) ...

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike RegionNAJŠEROVANIJE