Region

SKANDAL U SREBRENICI: Četiri dana pred godišnjicu zločina organizuju promociju "Mladićeve književnice"

Bulatović će u Narodnoj biblioteci u Srebrenici četiri dana pre obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici, 7. jula, promovisati knjigu "Srebrenica - Laž i podvala srbskom narodu"Objavljeno: 04.07.2017. 15:42h
Foto: Ljiljana Bulatović; Autor: Jelena Obradović
Opština Srebrenica, čiji je načelnik Mladen Grujičić, dovešće i pokriće sve troškove radikalnoj književnici i novinarki Ljiljani Bulatović, poznatoj kao glavnoj negatorki zločina u Srebrenici.

Bulatović će u Narodnoj biblioteci u Srebrenici četiri dana pre obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici, 7. jula, promovisati knjigu "Srebrenica - Laž i podvala srbskom narodu", a biće prikazan i dokumentarni film o ruskim dobrovoljcima.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Ova vest šokirala je mnoge Srebreničane, jer je Bulatović bila lična književnica Ratka Mladića, veličala je Radovana Karadžića i sve lidere koji su osumnjičeni ili osuđeni za strahote počinjene tokom rata u BiH. 
 

Predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici Ćamil Duraković kazao je da je Grujičić pre nekoliko godina, dok je on bio načelnik, pokušao putem Udruženja porodica poginulih boraca Vojske RS i ratnih veterana dovesti Ljiljanu Bulatović, ali Duraković je zabranio njen dolazak uskrativši joj Dom kulture kao mesto gde je trebalo da održi promociju knjige.

Bulatović je inače osnivačica Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu Karadžiću, predsednica Skupštine Humanitarne organizacije Branioci otadžbine i počasna članica Boračke organizacije Srebrenice. Napisala je tri knjige o Srebrenici, knjigu o Radovanu Karadžiću, kao i veliki broj tekstova u Mladiću.

Reuters, Ratko Mladić i Radovan Karadžić

Šokantna promocija knjige biće održana u okviru manifestacije Petrovdanski dani Srebrenice 2017. koja se ove godine održava pod nazivom "25 godina zločina bez kazne".

Sarajevski mediji su objavili da će manifestacija biti finansirana iz budžeta opštine Srebrenica, uz ocenu da se radi o skandalu i da će biti zanimljiv stav bošnjačkih odbornika koji čine većinu u Skupštini Srebrenice.

"Za one koji pokušavaju predstaviti stanje u Srebrenici normalnim, podsećam da će se ove godine ono što sam ja strogo zabranjivao na žalost i desiti. Sa računa opštine Srebrenica, i to zvanično, biće plaćena Ljiljana Bulatović da veliča Ratka Mladića baš na mestu zločina ovde u Srebrenici", rekao je bivši načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković.
 
(Agencije)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike RegionNAJŠEROVANIJE