Kultura

RASPLET NAKON 40 GODINA: Žena koju je Polanski silovao tražiće od suda da se slučaj zatvori

Samanta Gejmer je ranija izjavila da je oprostila Polanskom i više puta rekla da želi da se slučaj završiObjavljeno: 09.06.2017. 14:00h
Foto: Roman Polanski; Autor: Reuters
Samanta Gejmer će pred sudom u Los Anđelesu zatražiti da se zatvori slučaj protiv reditelja Romana Polanskog po optužbi da ju je silovao pre 40 godina.

Gejmerova je ranija izjavila da je oprostila Polanskom i više puta rekla da želi da se slučaj završi. Ona namerava da podrži tezu da je reditelj već izdržao kaznu za zločin iz 1977, kada je ona imala 13 godina, rekao je advokat Polanskog, Harland Braun. 

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

"Dolazi sa suprugom zato što je umorna od slučaja koji traje 40 godina. Želi da završi sa tim", rekao je Braun. Sud treba da presudi da li zahtev Samante Gejmer može da se uzme u obzir.
 
Polanski je optužen da je drogirao i silovao devojčicu u kući Džeka Nikolsona 1977. Reditelj je priznao da je imao seksualni odnos s njom kada su teže optužbe odbačene i proveo je 42 dana u pritvoru pre nego što je pušten uz kauciju, a zatim pobegao u Francusku.

Polanski, koji ima 83 godine, i danas živi u Francuskoj. Snimio je 21 dugometražni film, i osam puta je nagrađivan nagradom Cezar, dva puta za najbolji film, "Tesa" (1980) i "Pijanista" (2003), za koji je dobio i Oskara, i četiri puta kao najbolji reditelj.
 
(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike KulturaNAJŠEROVANIJE