Foto

POSLE TRI GODINE SLOBODNI OD ISLAMSKE DRŽAVE: Irački premijer slavio pobedu sa građanima Mosula (FOTO)

Iračka vlada je saopštila da je El Abadi posetio "oslobođeni Mosul i čestitao svojim "herojskim borcima"Objavljeno: 10.07.2017. 11:22h
Foto: Slavlje u oslobođenom Mosulu; Autor: EPA
Irački premijer Hajder el Abadi proslavio je sa vojnicima pobedu u Mosulu, nakon što su u okviru devetomesečne ofanzive proterali ekstremiste Islamske države iz pojedinih poslednjih uporišta te terorističke organizacije.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Iračka vlada je saopštila da je El Abadi posetio "oslobođeni Mosul i čestitao svojim "herojskim borcima", ali da je nagovestio da će proglasiti pobedu kada bude oslobođen i poslednji deo grada.
 
"Pobeda je izvesna, i ono što je ostalo od Daeša (Islamska država) je opkoljeno... i samo je pitanje vremena kada ćemo proglasiti veliku pobedu našeg naroda", naveo je El Abadi u pisanoj izjavi.

rački premijer Hajder el Abadi slavi pobedu nad Islamskom državom u Mosulu; Autor: Reuters

Teška borba se ipak nastavlja u delovima Starog grada Mosula, u blizini reke Tigar.

Slavlje u oslobođenom Mosulu; Autor: EPA

Iračke snage, uz podršku vazduhoplovnih snaga na čelu sa SAD, od oktobra prošle godine su se borile da oslobode drugi po veličini grad Iraka od Islamske države, koja ga je zauzela 2014.

Slavlje u oslobođenom Mosulu; Autor: EPA

Islamska država sada kontroliše manje od dva kilometra teritorije razorenog Mosula, ali pripadnici te grupe koriste civile kao ljudski štit, kao i bombaše samoubice i snajperiste za napade.
 

(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike FotoNAJŠEROVANIJE