Foto

ZA NAJBOGATIJE LJUBITELJE: ​Zlatara u Tokiju prodaje masku s likom Darta Vejdera za 1,4 miliona dolara (FOTO)

Zlatara Ginza Tanaka saopštila je da će maska biti teška oko 15 kilogramaObjavljeno: 01.05.2017. 19:33h
Foto: Maska od 24-karatnog zlata s likom Darta Vejdera u zlatari Ginza Tanaka u Tokiju; Autor: Profimedia
U zlatari u japanskom gradu Tokiju uskoro će moći da se naruči zlatna maska s likom Darta Vejdera iz filmskog serijala "Ratovi zvezda", povodom 40. godišnjice pojavljivanja prvog filma.

Maska od 24-karatnog zlata koštaće 154 miliona jena (oko 1,4 miliona dolara) i biće u prirodnoj veličini, 26,5 centimetara široka i 30 centimetara visoka.

ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD

Zlatara Ginza Tanaka saopštila je da maske nisu predviđene da se nose, jer će biti teške oko 15 kilograma i neće imati otvore.
 
Marketing menadžer zlatare rekao je da je 10 zlatara radilo tri meseca na izradi prototipa maske. Kupci će po naručivanju maske čekati tri meseca na isporuku.

Za kupce zainteresovane za manje skupe opcije izrađeni su zlatnici s ugraviranim likom Jode ili Luka Skajvokera iz "Ratova zvezda" koji će koštati 132.300 jena (oko 1.200 dolara).

Maska od 24-karatnog zlata s likom Darta Vejdera u zlatari Ginza Tanaka u Tokiju; Autor: Profimedia

Njihova prodaja počeće u četvrtak 4. maja, koji neki fanovi filmskog serijala smatraju danom "Ratova zvezda" jer na engleskom jeziku "4. maj" dosta podseća na prvi deo najpoznatije rečenice iz serijala "Neka sila bude s tobom".
 
(Beta)

Pratite nas na Facebooku

Povezane vesti

Ostale vesti iz rubrike FotoNAJŠEROVANIJE